miernik nie jest obciążeniem dla jakiejkolwiek instalacji , weź probówkę wykonaną z neonówki na 12V i podłącz się w miejscu podłączenia przewodów w oprawce żarówkowej , moim zdaniem masz gdzieś brak styku na podlaczeniach , prześledź drogę przewodu od oprawki do kolejnego połaczenia
[O1] Czy da rade wsadzić turbinke??
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez wozny83chodziło ci o 10 tyś zł tak. troche droga sprawa myslałem że można dopasować od jakiegoś innego modelu
Z tym, ze samo założenie turbiny, to jedynie jedna z wielu koniecznych czynności jakie należy zrobic i częsci jakie należy zakupić i zainstaować przy uturbieniu auta.
Na koniec trzeba to wszystko jeszcze wystroić.
Rozwiązań plug&play nie ma.
Nawet te 10.000 PLN nie gwarantuje Ci, ze auto bedzie jezdzilo jak nalezy (bezawaryjnie), bo niestety zaturbianie auta wolnossącego jest wyzwaniem.TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wozny83czy to prawda że moc wzrośnie tylko o jakieś 8%
Silniki atmosferyczne reagują dość licho na chiptuning.
Standardowo w silnikach wolnossących moc podnosi sie poprzez "uwolnienie" wydechu, zmianę dolotu powietrza.
Obróbkę głowicy, ostrzejsze wałki, itd.
Czasem wyniki są naprawdę niezłe. Trzeba się jednak liczyć z tym, ze to nie jest tania zabawa - znaczy efekty są niewspółmierne do poniesionych kosztów.
Na naszym forum parę razy poruszany był temat podnoszenia mocy w silnikach wolnossących, w tym 1.6.
Pisały nawet osoby, ktore miały coś nadłubane.
Spróbuj użyć szukajki - może znajdziesz coś ciekawego.
Aczkolwiek większość wypowiedzi jest taka, ze nie ma sensu... i niestety taka jest raczej prawda...TDI 205PS
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MaicroftZiomal, Tam przypadkiem kutego dolu nie ma?? Dosc doinwestowany projekt - chyba ze myle to z kims innym.Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl
Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl
Jest O1 1.6 BFQ
Komentarz
-
-
wozny83, Myślałem o swapie ale jak dowiedziałem sie ile trzeba zmienic rzeczy w aucie zeby zamontować silnik z 1,8t to mi sie odechciało
Prościej będzie kupić całe auto, tym bardziej ze w tej chwili ceny uzywanych samochodów dość mocno spadły.
Przykro mi ale 1,6 rozwojowym silnikiem nie jesta szkoda
Zapraszam na www.rebel-tuning.com
Komentarz
-
Komentarz